Tientallen betogers opgepakt in Louisiana

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BATON ROUGE (ANP) – De politie in de Amerikaanse stad Baton Rouge heeft zondag (lokale tijd) opnieuw tientallen betogers opgepakt. Dat gebeurde nadat de autoriteiten hadden aangekondigd geen gewelddadige protesten tegen politiegeweld meer te tolereren.

De dood door politiekogels van twee zwarte Amerikanen in Baton Rouge (Louisiana) en in Minneapolis (Minnesota) heeft de gemoederen verhit. Actievoerders botsten zondagavond met de politie. Die arresteerde volgens lokale media zeker 48 mensen.

Het is al het hele weekend onrustig is de hoofdstad van Louisiana. De politie arresteerde zaterdagnacht en zondagochtend 102 mensen. Het ging onder meer om activisten die weigerden een belangrijke verkeersader te verlaten.

Ook in de stad Saint Paul (Minnesota) liepen protesten dit weekend uit de hand. Boze activisten bekogelden de politie met brandbommen, flessen en stenen. Meer dan honderd mensen werden opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.