Theresa may woensdag premier Groot-Brittannië

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse premier David Cameron heeft maandag gezegd dat zijn partijgenoot Theresa May woensdagavond premier is. Cameron zei erg blij te zijn dat de huidige minister van Binnenlandse Zaken May de nieuwe regeringsleider wordt en dat hij haar zal steunen.

Cameron werd in mei 2010 premier en houdt zijn laatste kabinetszitting dinsdag. Woensdag beantwoordt hij nog een half uurtje vragen in het parlement. Daarna gaat hij naar Buckingham Palace om zijn ontslag in te dienen bij de koningin.

Camerons besluit een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie te houden is hem politiek fataal geworden. Hij gokte dat de kiezers voor zijn standpunt en dus tegen het vertrek uit de EU (brexit) zouden stemmen. Een kleine meerderheid stemde 23 juni echter voor de brexit. May die campagne voerde voor het lidmaatschap van de EU, heeft gezegd dat ze de wens van de kiezers zal uitvoeren, een brexit is volgens haar nu eenmaal een brexit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.