Theresa May wint eerste verkiezingsronde

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Theresa May heeft de eerste ronde gewonnen van de verkiezing bij de Conservatieven voor de opvolging van premier David Cameron. De voormalige minister van Defensie Liam Fox was met slechts zestien stemmen de eerste afvaller.

May, de huidige minister van Binnenlandse Zaken, kreeg 165 stemmen. De minister van Klimaat en Energie, Andrea Leadsom, wist 66 stemmen te vergaren. Michael Grove was derde met 48 stemmen. Stephen Crabb, de bewindsman op Werkgelegenheid en Pensioenen, won 34 stemmen.

De stemmen worden uitgebracht door de 330 parlementariërs van de partij. De tweede ronde is donderdag. May werd vooraf al beschouwd als de grootste kanshebber om Cameron als leider van de partij en premier op te volgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.