Taiwan verwacht eerste tyfoon

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TAIPEI (ANP) – Taiwan maakt zich op voor de eerste tyfoon van het seizoen. Verwacht wordt dat de storm Nepartak donderdagavond en vrijdagochtend (lokale tijd) over het eiland raast.

Voorlopers van de zware depressie bereikten het eiland al en werden een man fataal. Hij verdween in hoge golven bij een strand bij Hualien in het oosten van Taiwan.

Verwacht wordt dat de tyfoon windsnelheden van ver boven de 100 kilometer per uur zal hebben. Ongeveer honderd passagiersvluchten zijn uit voorzorg geschrapt. In het dichtbevolkte westen van het eiland is vrijdag de hogesnelheidstrein stilgelegd. Het land houdt 30.000 militairen achter de hand om uit te rukken als dat nodig is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.