Spaanse torero door stier gedood

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TERUEL (ANP/DPA) – In Spanje is voor het eerst deze eeuw een torero in de arena om het leven gekomen. De 29-jarige Víctor Barrio werd zaterdag in Teruel, in het oosten van het land, door een vechtstier te grazen genomen. Een hoorn van het dier boorde zich diep in zijn borst.

Volgens het persbureau EFE werd het hart van de ongelukkige stierenvechter geraakt. Hij werd levenloos naar het medisch centrum gedragen. Pogingen hem te reanimeren mislukten.

Voor het laatste lieten in 1984 en 1985 twee torero’s het leven in een Spaanse arena. In 1992 wonnen stieren de strijd op leven en dood met twee banderillero’s, de knechten van de toreador met de vechtstokken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.