buitenland

Schutter Baton Rouge was alleen

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BATON ROUGE (ANP/RTR) – In de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag in de omgeving van het hoofdbureau van politie drie agenten doodgeschoten en verscheidene anderen verwond. Ze werden in de val gelokt en onder vuur genomen na een melding van een schietpartij.

De vermoedelijke schutter werd in een vuurgevecht doodgeschoten. De politie zocht nog een tijdje naar mogelijke handlangers, maar concludeerde dat hij waarschijnlijk alleen had gehandeld. Amerikaanse media identificeerden de schutter als Gavin Long uit Kansas City; volgens CBS vierde hij zondag zijn 29e verjaardag. Over zijn motief was nog niets bekend.

In Baton Rouge, de hoofdstad van de staat Louisiana, werd onlangs een zwarte cd-verkoper, Alton Sterling, door twee blanke politieagenten tijdens een worsteling op de grond doodgeschoten. Omstanders maakten beelden van het incident en verspreidden die via social media, wat tot grote woede over het optreden van de agenten leidde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.