buitenland

Schutter Baton Rouge diende in leger

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BATON ROUGE (ANP) – De schutter die zondag in de Amerikaanse stad Baton Rouge drie agenten doodschoot heeft in het Amerikaanse leger gediend. Bij de schietpartij, in de omgeving van het hoofdbureau van de politie, raakten tevens verscheidene agenten verwond.

De slachtoffers werden in de val gelokt en onder vuur genomen na een melding van een schietpartij. De vermoedelijke schutter werd in een vuurgevecht doodgeschoten. De politie zocht nog een tijdje naar mogelijke handlangers, maar concludeerde dat hij waarschijnlijk alleen had gehandeld.

Amerikaanse media identificeerden de schutter als Gavin Long uit Kansas City; volgens CBS vierde hij zondag zijn 29e verjaardag. Over zijn motief was nog niets bekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.