‘Sanders schaart zich formeel achter Clinton’

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Bernie Sanders schaart zich komende dinsdag in New Hampshire formeel achter de presidentsnominatie van Hillary Clinton door de Democratische Partij. Dat meldde de New York Times donderdag op gezag van drie Democraten die bij de voorbereidingen betrokken zijn.

De campagneleiders van Clinton en Sanders hebben dagelijks overleg gevoerd om de rivalen dichter bij elkaar te brengen en de beleidsprioriteiten van Sanders op de agenda te krijgen. In ruil voor zijn steun zou Sanders een prominente spreektijd krijgen op de Democratische conventie later deze maand.

Clinton heeft Sanders in de Democratische voorverkiezingen duidelijk verslagen. De senator uit Vermont onthield echter zijn openlijke steun aan haar, om concessies aan zijn linkse politieke agenda en hervormingen in de nominatieprocedure van de Democratische Partij los te krijgen. Sanders dreigde daardoor alleen te komen staan, zeker nadat prominenten als president Barack Obama, vicepresident Joe Biden en de bij de linkervleugel van de partij populaire senator Elizabet Warren zich wel achter Clinton schaarden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.