Sanders belooft Clinton te steunen

12 juli 2016Leestijd: 2 minuten

PORTSMOUTH (ANP) – Bernie Sanders heeft zich dinsdag achter Hillary Clinton opgesteld. Hij beloofde haar tijdens de partijconventie over twee weken in Philadelphia te steunen als Democratisch presidentskandidaat. ,,Minister Clinton heeft de nominatieprocedure van de Democraten gewonnen”, zei Sanders tijdens een gezamenlijke verkiezingscampagne in Portsmouth in de staat New Hampshire. ,,En ik ben van plan alles wat in mijn mogelijkheden ligt te doen om ervoor te zorgen dat zij de volgende president van de Verenigde Staten wordt.”

Sanders liet al eerder doorschemeren dat hij koste wat kost wilde voorkomen dat de Republikein Donald Trump zijn intrek neemt in het Witte Huis. Toen Clinton zaterdag beloofde miljarden extra uit te trekken voor de Amerikaanse gezondheidszorg was de uitgesproken linkse senator van Vermont definitief om. Hij benadrukte dat dinsdag in zijn toespraak in de staat waar hij de Democratische voorverkiezing won en een belangrijke factor werd in de peilingen. ,,Ik sta hier omdat het volstrekt duidelijk moet zijn waarom ik Hillary Clinton steun en waarom zij onze nieuwe president moet worden. Zij is daarvoor verreweg de beste kandidaat.”

Nog voordat Clinton haar gehoor in Portsmouth verzekerde dat ze als opvolger van Barack Obama oog zal hebben voor de zwakkeren in de samenleving door het minimumloon op te trekken, iets aan het collegegeld te doen en de rekening door te schuiven naar de rijken, prees Sanders haar al hartstochtelijk aan. ,,Hillary Clinton snapt dat als iemand 40 uur in de week werkt, hij of zij niet in armoede zou moeten leven. Ze weet ook dat het absurd is dat de Amerikaanse middenklasse effectief meer belasting betaalt dan de beleggingsfondsmiljonairs.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.