Rusland en Turkije willen relaties herstellen

26 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/RTR) – Rusland en Turkije willen hun bevroren relaties in de handel en economie geleidelijk ontdooien. Dit zei de Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj dinsdag aan het begin van een ontmoeting met zijn Turkse ambtgenoot. De betrekkingen tussen beide landen raakten ernstig verstoord nadat Turkije een Russische bommenwerper had neergehaald in de buurt van de Syrische grens in november vorig jaar.

,,We zijn hier om onze betrekkingen te verbeteren en zelfs naar een hoger niveau te tillen dan voor 24 november”, liet de Turkse vicepremier Mehmet Simsek in de Russische hoofdstad weten, daarbij verwijzend naar het vliegtuigincident.

Simsek zei verder dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de eerste helft van augustus de Russische president Vladimir Poetin zal ontmoeten.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.