Republikeinen verdenken Clinton van meineed

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Twee Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden hebben maandag aan justitie gevraagd om opnieuw onderzoek te doen naar de handelswijze van Hillary Clinton. Zij verdenken Clinton van het plegen van meineed tijdens haar verklaring aan het Congres over het gebruik van een eigen e-mailserver.

Volgens de Republikeinse afgevaardigden is haar verklaring ,,op verschillende punten in strijd” met het bewijs dat de FBI heeft verzameld tijdens onderzoek naar het gebruik van een privéserver voor haar e-mailverkeer in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken.

De FBI kwam eerder tot de conclusie dat Clinton weliswaar onvoorzichtig is geweest, maar er geen sprake was van kwade opzet. De FBI adviseerde om Clinton niet te vervolgen en minister van Justitie Loretta Lynch nam dat advies over.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.