Rel rond moederschap conservatieve Leadsom

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Kandidaat voor het leiderschap van de Britse Conservatieven, Andrea Leadsom, zou hebben gezegd dat een vrouw zonder kinderen minder begaan is met het lot van de natie dan een moeder. De door Leadsom betwiste uitspraken over moederschap en premierschap zorgen zaterdag voor veel ophef in Engelse media.

Leadsom heeft volgens The Times in een vraaggesprek uitgebreid verteld waarom ze denkt dat ze als moeder van drie kinderen veel beter geschikt is om premier te worden dan haar enige rivaal in de strijd om het leiderschap van de partij en de natie, de kinderloze minister van Binnenlandse Zaken Theresa May.

Leadsom heeft zaterdag via sociale media ,,met afschuw kennis genomen van de ergste riooljournalistiek ooit”. Ze stelt dat het vraaggesprek verkeerd is weergegeven en moet worden ingetrokken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.