buitenland

Politieagenten doodgeschoten in Baton Rouge

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BATON ROUGE (ANP) – In de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag in de omgeving van het hoofdbureau van politie drie agenten doodgeschoten en verscheidene anderen verwond, heeft de burgemeester meegedeeld. Een verdachte is doodgeschoten, meldt de politie. Andere verdachten zijn mogelijk ontkomen en met behulp van een robot wordt onderzocht of er explosieven zijn.

De agenten werden onder vuur genomen nadat ze waren uitgerukt na een melding over schoten, zei burgemeester Kip Holden tegen NBC News.

In Baton Rouge, in de staat Louisiana, werd onlangs een zwarte cd-verkoper, Alton Sterling, door twee blanke politieagenten tijdens een worsteling op de grond doodgeschoten. Omstanders maakten beelden van het incident en verspreidden die via social media.

Mars

De beelden, ook die van andere, soortgelijke incidenten, leidden tot woede over de manier waarop politieagenten vaak zwarte verdachten tegemoet treden. In Dallas in Texas opende eerder deze maand een legerveteraan tijdens een demonstratie tegen het politiegeweld het vuur op politieagenten, waarbij hij vijf agenten doodde en negen anderen verwondde. De politie zette een robot met een explosief in om de schutter, Micah Johnson, uit te schakelen.

In Baton Rouge werd dit weekeinde ook een mars tegen politiegeweld gehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.