Politie: verdachte wilde blanke agenten doden

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DALLAS (ANP/RTR) – Een van de verdachten van de dodelijke schietpartij in de Amerikaanse stad Dallas van donderdagavond wilde naar eigen zeggen blanke mensen doden, en dan vooral politieagenten. Dat heeft politiechef David Brown vrijdag gezegd. Vijf agenten kwamen om bij de schietpartij, zeven agenten en twee burgers raakten gewond.

Drie verdachten van de schietpartij zitten vast, een vierde verschanste zich na de schietpartij in een parkeergarage en bleef daar uren zitten. Die verdachte zou tegen de politie hebben gezegd dat hij boos was over de recente incidenten waarbij zwarte mensen werden doodgeschoten door blanke agenten.

Nadat de onderhandelingen waren mislukt, gebruikte de politie een robot met daarop een explosief gemonteerd om de verdachte uit te schakelen. ,,We hebben schoten gewisseld met de verdachte”, zei Brown. ,,Uiteindelijk konden we niet anders dan onze bomrobot gebruiken.”

De schietpartij vond plaats tijdens een protest tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. In de staten Minnesota en Louisiana kwamen deze week twee zwarte mannen om het leven door politiekogels, onder discutabele omstandigheden. Het onderzoek naar de dood van Alton Sterling in Louisiana is overgenomen door het ministerie van Justitie. De gouverneur van Minnesota heeft de federale autoriteiten verzocht hetzelfde te doen in de zaak van Philando Castile.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.