buitenland

Poetin: beschaafde wereld moet zich bundelen

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/DPA) – De Russische president Vladimir Poetin heeft de aanslag in Nice als gruwelijk en cynisch veroordeeld. ,,Wij hebben nogmaals gezien dat het terrorisme de menselijke moraal absoluut vreemd is: zijn slachtoffers zijn onschuldige burgers, onder wie vrouwen en kinderen”, schreef Poetin vrijdag in een condoleanceboodschap aan zijn Franse ambtgenoot Franois Hollande.

Poetin roep op tot een omvattende strijd tegen terrorisme. Daders en de mensen die achter hen zitten moeten uit hun schuilplaatsen worden gehaald en onschadelijk worden gemaakt, hun infrastructuur vernietigd en hun financiering verboden, zei hij volgens een bekendmaking van het Kremlin. ,,Voor de overwinning op dit verschrikkelijke kwaad moeten alle krachten van de beschaafde wereld zich bundelen.”

Onder de 84 doden in Nice was ook een Russische vrouw, meldde persbureau Interfax op gezag van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.