Paus ziet wereld in oorlog

27 juli 2016Leestijd: 1 minuut

KRAKOW (ANP/DPA) – Paus Franciscus heeft woensdag nog eens gereageerd op de vele misstanden, de grote dreiging en het aanhoudende geweld. ,,We moeten niet bang zijn de waarheid te zeggen: de wereld is in oorlog omdat ze de vrede verloren heeft”, zei de rooms-katholieke leider bij aanvang van zijn vijfdaagse bezoek aan Polen. Dat mag het geloof naar zijn zeggen niet worden aangerekend.

,,Ik heb het niet over een oorlog van godsdiensten. Alle religies willen vrede. Het is een oorlog om macht en belangen, om geld, om natuurlijke bronnen.” Franciscus zal in Polen onder meer de wereldjongerendagen bijwonen en een bezoek brengen aan het voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. President Andrzej Duda verwelkomde hem op het vliegveld van Krakow.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.