Opnieuw treft dodelijke aanslag sjiieten Irak

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BAGDAD (ANP/RTR) – Sjiitische moslims in Irak zijn donderdagavond opnieuw getroffen door dodelijk geweld. Een autobom ontplofte voor een mausoleum in Balad, 93 kilometer ten noorden van Bagdad, waarna meerdere schutters het vuur openden op sjiitische pelgrims die er op bezoek waren vanwege het Suikerfeest. Minstens twintig mensen zijn om het leven gekomen, meldden bronnen binnen de autoriteiten.

Afgelopen weekend werd een sjiitische wijk in Bagdad getroffen door veruit de dodelijkste aanslag die zich na de Amerikaans-Britse invasie van 2003 heeft voorgedaan. Het dodental van die zelfmoordaanslag met een truck vol explosieven is inmiddels opgelopen tot 292, meldde het Iraakse ministerie van Volksgezondheid donderdag. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.