Opnieuw aanslag in Bangladesh

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DHAKA (ANP) – Bij een bomaanslag in Bangladesh zijn donderdag twee doden en twaalf gewonden gevallen. De daders hadden het gemunt op een feestelijke bijeenkomst voor de viering van het einde van de vastenmaand ramadan. Een politieagent en een dader zijn om het leven gekomen, meldde de krant de Dhaka Tribune.

De aanslag komt enkele dagen na het bloedbad van afgelopen weekend in de hoofdstad Dhaka waar 28 mensen bij om het leven kwamen, inclusief zes terroristen. Die van donderdag was in Kishoreganj, 75 kilometer en noordoosten van Dhaka. De politie liet zich niet uit over de motieven van de dader(s). Het islamitische land wordt in toenemende mate geteisterd door extremisten die de islam als rechtvaardiging opvoeren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.