Oorzaak treinramp Italië nog niet duidelijk

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BARI (ANP) – De oorzaak van de treinramp in het zuiden van Italië, waardoor dinsdagochtend zeker twintig mensen het leven verloren, is nog niet duidelijk. Twee treinen botsten op een enkel spoor frontaal op elkaar tussen de plaatsen Corato en Andria. Grote vraag is hoe de twee voertuigen tegelijk op het enkele spoor konden rijden.

Door de botsing raakten tientallen mensen gewond waarvan enkele ernstig. Twee rijtuigen werden compleet uit elkaar gerukt toen de treinen met hoge snelheid op elkaar klapten. ,,Het lijkt wel of er een vliegtuig is neergestort”, beschreef burgemeester Massimo Mazzilli van Corato de toestand op de plek van de ramp. Op het traject wordt gewerkt aan verdubbeling van het spoor.

Het ongeval is een van de ernstigste in de afgelopen jaren in Italië. Het laatste grote ongeval was in 2009 toen dertig mensen omkwamen doordat een goederentrein ontspoorde in Viareggio.

,,Tranen en verdriet voor de slachtoffers en hun families maar ook veel boosheid”, verklaarde premier Matteo Renzi via social media. ,,Wij eisen duidelijkheid over wat er vanochtend gebeurde in Puglia.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.