Obama ontdaan over schietpartij

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WARSCHAU (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama is ontdaan over het bloedbad in Dallas waarbij vijf politiemensen omkwamen en zes anderen gewond raakten. De daad vervult hem met afschuw, zei hij. Hij sprak van een ,,kwaadaardige en berekenende” aanval op de politie.

Obama reageerde vrijdagochtend op het drama vanuit de Poolse hoofdstad Warschau, waar hij aanwezig is op de NAVO-top. De president zegde de autoriteiten in de Texaanse stad zijn volledige steun toe bij de afwikkeling van de ,,immense tragedie”. Hij wordt permanent op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de schietpartij.

,,We weten dat als mensen krachtige wapens gebruiken de aanvallen nog dodelijker en tragischer worden”, aldus Obama. Hij kondigde aan het debat over wapenbezit de komende dagen weer aan te zwengelen.

EU-leiders en NAVO-chef Jens Stoltenberg zeiden mee leven met de Amerikanen en brachten hun condoleances over aan de families van de getroffenen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.