Obama laat meer militairen in Afghanistan

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Barack Obama heeft besloten de Amerikaanse troepen in Afghanistan op een sterkte te houden van 8400 militairen. De president was van plan aan het eind van zijn regeringsperiode de uitgezonden legermacht terug te brengen tot 5500 man. Minister van Defensie Ash Carter vond de beslissing getuigen van betrokkenheid.

,,De Verenigde Staten handhaven hiermee de loyaliteit ten opzichte van onze Afghaanse partners. Dit besluit van president Obama is een overtuigend bewijs van een langduriger verbintenis”, aldus Carter. Hij zei deze aanbeveling te hebben gedaan in overleg met een aantal generaals, onder wie de commandant van de strijdkrachten in Afghanistan, John Nicholsen.

De Afghaanse president Ashraf Ghani was ingenomen met het Amerikaanse besluit. ,,Dat onderstreept het samenwerkingsverband tussen onze landen om de wederzijdse belangen te dienen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.