Obama bij herdenking Dallas

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DALLAS (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama woont dinsdag in Dallas een herdenkingsbijeenkomst bij voor de vijf politiemensen die werden doodgeschoten tijdens protesten tegen geweld door de politie.

De vijf kwamen om toen de 25-jarige reservist Micah Johnson het vuur op hen opende vermoedelijk uit kwaadheid over recente fatale schietpartijen door de politie. Hij werd later gedood in een parkeergarage waar hij zich had verschanst. De politie gebruikte een explosief bevestigd op een robot om Johnson uit te schakelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.