buitenland

Noodtoestand in Turkije

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – In Turkije geldt gedurende drie maanden de noodtoestand. Dat heeft president Erdogan woensdagavond gezegd. Hij zei op voorhand dat de Europese landen geen recht hebben op dit besluit kritiek te leveren.

Eerder op de avond zinspeelde de vicevoorzitter van zijn AK Partij al op de mogelijkheid dat de regering ,,bijzondere maatregelen kan nemen”. Cevdet Yilmaz duidde daarmee al op het afkondigen van de noodtoestand.

In Ankara kwam woensdagmiddag voor het eerst sinds de couppoging van vrijdag de Nationale Veiligheidsraad bijeen. Daarin zitten naast de president, enkele minister en hoge militairen. Na afloop zei Erdogan onder meer dat hij zal functioneren als president én als opperbevelhebber van het leger om op die manier ,,het virus” uit de militaire rangen te verwijderen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.