Nieuwe topman voor Brits modehuis Burberry

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Topman Christopher Bailey van Britse modehuis Burberry doet een stap terug. Hij blijft aan als bestuurder en creatief directeur, maar draagt de dagelijkse leiding bij het bedrijf over aan Marco Gobbetti.

De nieuwe baas is een ervaren bestuurder, afkomstig van de Franse producent van luxeartikelen Céline. Daarvoor werkte hij onder meer voor Givenchy en de Italiaanse branchegenoten Moschino en Bottega Veneto. Beleggers verwelkomden zijn komst en zetten het aandeel maandagmiddag meer dan 6 procent hoger.

Bailey lag al langer onder vuur door tegenvallende resultaten. De omzet viel afgelopen jaar met 8 procent terug, nog afgezien van wisselkoerseffecten. Ook de winst viel flink lager uit. Financieel staat Burberry er een stuk zwakker voor dan toen Bailey in mei 2014 het roer overnam van zijn voorganger Angela Ahrendts, die naar Apple vertrok.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.