Nieuwe ontslagen om aanslagen Bagdad

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BAGDAD (ANP/RTR) – Vanwege de bloedige aanslagen van afgelopen weekeinde rollen in Bagdad opnieuw koppen. De Iraakse premier Haider al-Abadi ontsloeg vrijdag de hoofdstedelijke legercommandant en de chefs van de inlichtingen- en de veiligheidsdiensten.

Sinds de aanslagen, de bloedigste sinds de Amerikaanse inval in Irak, slaat een golf van verontwaardiging door het land. Dinsdag stapte minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ghabban al op. Hij weet het welslagen van de aanslag, waarvoor de verantwoordelijkheid door Islamitische Staat is opgeëist, aan de gebrekkige communicatie tussen de diensten die de veiligheid in Bagdad moeten waarborgen.

Ook de gezaghebbende sjiitische geestelijke Ali al-Sistani rekent de autoriteiten het bloedbad aan. De grootayatollah beklaagde zich vrijdag over de ,,zelfgenoegzaamheid van corrupte en mislukte overheidsdienaren”, waarvoor onschuldige burgers met hun leven betalen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.