‘Nauwelijks nog vluchtelingen naar Duitsland’

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DSSELDORF/HALLE (ANP) – In juni zijn er 4900 vluchtelingen naar Duitsland getrokken. Dat is volgens meldingen van de federale politie een stuk minder dan de 16.500 uit mei. Het aantal migranten dat naar Duitsland trekt, is gekelderd in vergelijking met vorig jaar. In de eerste helft van 2016 zijn 211.000 migranten hun heil en bescherming komen zoeken in de Bondsrepubliek. Dat is minder dan de novembermaand van het vorige jaar, meldde dinsdag de Rheinische Post.

De immigratie voorkomt dat de Duitse bevolking krimpt, maar vormt een enorme opgave. Duitse werkgevers wezen er bijvoorbeeld dinsdag nog in de Mitteldeutsche Zeitung op dat de integratie en opleiding van de migranten een heel moeilijke en langdurige opgave is. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar banen voor deze mensen. Ze klagen dat er nog veel geregeld moet worden, zoals een verblijfsrecht voor vluchtelingen tijdens hun opleiding. Ze vinden ook dat de regels die vluchtelingen beperken in hun rechten om te werken, afgeschaft moeten worden. Volgens de werkgeversvereniging BDA heeft desondanks al een op de tien bedrijven met meer dan 250 werknemers in Duitsland vluchtelingen in dienst als medewerkers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.