buitenland

Minstens zestig doden door aanslag Nice

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NICE (ANP) – Bij de aanslag donderdagavond in Nice waarbij een vrachtwagenchauffeur met zijn truck inreed op een menigte zijn minstens zestig mensen om het leven gekomen, meldt de procureur van Nice, Jean-Michel Prêtre. Bij de aanval op de Promenade des Anglais zijn daarnaast honderd mensen gewond geraakt.

Onder de zestig doden zou ook de vrachtwagenchauffeur zijn. Het is niet bekend hoe hij om het leven is gekomen. Volgens ooggetuigen liggen de lichamen verspreid over de boulevard.

Het is nog niet bekend wat zich precies heeft afgespeeld. Nadat de aanvaller op de mensen inreed, raakte hij vermoedelijk in vuurgevecht met politieagenten. Anti-terreureenheden zijn op de Promenade des Anglais aanwezig.

De aanslag gebeurde tijdens het vuurwerk ter ere van Quatorze Juilliet, de jaarlijkse feestdag op 14 juli.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.