Ministerie verder met onderzoek mails Clinton

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken pikt het interne onderzoek naar de handelswijze van Hillary Clinton weer op. Nu duidelijk is dat justitie de Democratische presidentskandidaat niet vervolgt voor haar gebruik van een eigen e-mailserver in haar tijd als minister, gaat haar vroegere departement verder met een onderzoek dat eerder werd stilgelegd.

In april schortte Buitenlandse Zaken het eigen onderzoek op, om strafrechtelijk onderzoek door de FBI niet in de weg te zitten. De federale opsporingsinstantie kwam eerder deze week tot de slotsom dat Clinton weliswaar zeer onvoorzichtig is geweest door haar e-mails via een eigen server te laten gaan, maar geen sprake was van kwade opzet. Justitie besloot de zaak te seponeren.

Het ministerie waar Clinton tussen 2009 en 2013 de scepter zwaaide, wil nu alsnog uitzoeken hoe zij en haar medewerkers zijn omgesprongen met geheime informatie in e-mails.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.