Miljoen mensen wandelen over pier van Christo

03 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BRESCIA (ANP) – De drijvende pier bij het Noord-Italiaanse Sulzano van de kunstenaar Christo heeft wat betreft bezoekers alle verwachtingen overtroffen. Meer dan een miljoen mensen wandelden over de oranje kunststof pier, terwijl de organisatoren gerekend hadden op de helft daarvan.

Sinds de opening op 18 juni stegen de bezoekersaantal gestaag. Gerekend was op ongeveer 25.000 mensen op doordeweekse dagen en 40.000 per dag in het weekeinde. De afgelopen week wandelden er echter zo’n 100.000 mensen per dag over het water van het Iseomeer en zaterdag zelfs 120.000.

,,Mensen komen van ver, om nergens heen te gaan”, constateerde een tevreden Christo. Zondag is volgens plan de laatste dag dat de pier open is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.