Militairen dood door aanslag Jemen

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ADEN (ANP/RTR/DPA) – Zeker tien militairen zijn woensdag in Jemen om het leven gekomen door een aanslag door twee zelfmoordterroristen. Volgens de veiligheidsdienst bliezen de terroristen zich op bij een militaire basis in Aden in het zuiden van Jemen.

Na de explosies probeerden ongeveer twintig militanten al schietend de basis binnen te vallen. Tientallen militairen raakten gewond. De veiligheidsdienst denkt dat terreurbeweging al-Qaeda achter de aanslag zit.

In Aden is ook de internationaal erkende regering gezeteld van president Abd Rabbo Mansur Hadi. Die vluchtte na het uitbreken van de opstand door Houthi-rebellen naar Saudi-Arabië. De rebellen wisten een groot deel van het land in handen te krijgen. Mansur keerde terug naar Adem toen deze stad werd heroverd, mede door toedoen van de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.