buitenland

Merkel veroordeelt staatsgreep

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de poging tot een staatsgreep in Turkije ,,ten zeerste” veroordeeld. ,,Het is tragisch dat deze couppoging zo veel mensen het leven heeft gekost. Het bloedvergieten in Turkije moet nu ophouden”, zei Merkel zaterdag in Berlijn. ,,Het is en blijft het recht van het volk in vrije verkiezingen te bepalen wie er mag regeren. Tanks in de straten en luchtaanvallen op de eigen bevolking zijn onrechtmatig.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.