Massale viering verwacht na Franse EK-winst

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Parijs maakt zich op voor een massale viering van het slot van het Europese kampioenschap voetbal. Aangenomen wordt in Parijs dat ‘Les Bleus’ zondagavond in de voorstad Saint-Denis winnen van Portugal.

De beroemde Avenue des Champs-lysées is al voor het verkeer gesloten en stroomt naar verwachting zondagavond na de wedstrijd vol met fans. Er zijn 3400 politieagenten ingezet om de orde te handhaven. Daarnaast zijn er 1400 mensen in touw voor de beveiliging van de fanzone op de Champs-de-Mars, een kilometer zuidelijker.

Het nationale team wordt maandag rond de lunchtijd verwacht op het Elysée-paleis van president Franois Hollande, volgens meldingen van de krant Le Figaro. Als Hollandes gasten het EK hebben gewonnen, volgt maandagmiddag rond 16.00 uur een zegetocht van het team van Didier Deschamps over de Avenue Foch. Die is buitengewoon breed en loopt van het plein van de Arc de Triomphe naar het zuidwesten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.