buitenland

Man verwondt treinreizigers met bijl

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WRZBURG (ANP/DPA) – Een man heeft maandagavond in de regionale trein van Treuchtlingen naar Würzburg een bloedbad aangericht. Hij viel passagiers aan met bijl. Een woordvoerder van de Duitse politie zei dat drie inzittenden er ernstig aan toe zijn, een ander raakte lichtgewond. De overige veertien reizigers die in de coupés zaten, kwamen met de schrik vrij.

De dader, die ook een mes bij zich zou hebben gehad, is doodgeschoten. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Beieren in München bevestigd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.