Linkse activisten teisteren Berlijn

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Berlijn wordt sinds twee weken geteisterd door autobranden. Een groep linkse activisten, die uit een kraakwoning werd verwijderd, wordt verantwoordelijk gehouden. De politie in de Duitse hoofdstad arresteerde in de nacht van dinsdag op woensdag een man die probeerde auto’s in brand te steken. Hij hoort mogelijk bij de groep.

Volgens Duitse media gingen reeds vijftig voertuig in vlammen op en sneuvelden ook etalageruiten. De linkse activisten hadden de stad gedreigd met ,,terreur” nadat ze uit het kraakpand aan de Rigaerstraat waren gezet. Experts schatten de schade inmiddels op enkele tonnen.

Patrouillerende politiemensen kregen de afgelopen nacht een 26-jarige man in de wijk Lichtenberg in het vizier die probeerde twee auto’s in brand te steken. Dat mislukte. Bij een derde voertuig ontstond wel brand maar die werd snel door de politie geblust. De man werd meegenomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.