Leger Syrië neemt Aleppo in de tang

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BEIROET (ANP) – Syrische regeringstroepen en hun bondgenoten hebben donderdag de enige verbindingsweg van de rebellen in de noordelijke Syrische stad Aleppo naar Turkije afgesneden. Ze rukten op tijdens een staakt-het-vuren, dat woensdag door het Syrische leger was afgekondigd. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten was het bestand een dekmantel voor het offensief.

,,Momenteel kan niemand Aleppo in of uit”, zei Zakaria Malahifji van de rebellengroep Fastaqim. Volgens Malahifji werden de regeringstroepen door Iraniërs geholpen en kregen ze versterkingen aangevoerd vanuit het zuiden.

Aleppo, voor de burgeroorlog in maart 2011 uitbrak met meer dan 2 miljoen inwoners de grootste stad in Syrië, is al jaren in tweeën gedeeld. In de door de rebellen beheerste delen verblijven tussen de 250.000 en 300.000 mensen, zegt het Observatorium.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.