buitenland

‘Leger roept militairen terug naar kazernes’

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – De leiding van het Turkse leger heeft alle militairen opdracht gegeven terug te keren naar de kazernes. Dat meldde de Turkse premier Binali Yildirim. Of de militairen aan de opdracht gehoor geven is vooralsnog onduidelijk.

Yildirim noemde de plegers van de staatsgreep ,,verraders”. Hij riep het volk, net als eerder president Recep Tayyip Erdogan deed, op om de straat op te gaan en te demonstreren tegen de coup. ,,Turkije is geen derdewereldland”, aldus de premier.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.