Leadsom stapt uit race om premierschap

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De 59-jarige Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May wordt hoogstwaarschijnlijk zeer snel de nieuwe premier van Groot-Brittannië. Haar enige rivaal in de strijd om het leiderschap van de Conservatieve Partij, Andrea Leadsom (53) heeft zich maandag uit de race teruggetrokken. Ze zei dat de partij snel een nieuwe premier nodig heeft.

Premier David Cameron had vorige maand zijn aftreden aangekondigd na het ‘nee’ van de Britse kiezers tegen lidmaatschap van de Europese Unie. May wordt mogelijk maandag nog opvolger van Cameron en kan diens regeerperiode tot in 2020 regeringsleider blijven. Ze heeft gezegd dat ze de wens van de kiezers, de brexit, zal uitvoeren en een socialer beleid zal voeren dan haar voorganger, onder meer door de inkomensongelijkheid terug te dringen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.