Kerry biedt Bangladesh hulp FBI aan

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft Bangladesh de hulp van de FBI aangeboden voor het onderzoek naar de daders van de aanslag in Dhaka. Dat zei zijn woordvoerder maandag in een verklaring.

Bij de gijzeling, die IS heeft opgeëist, kwamen dit weekend zo’n twintig mensen om het leven. De Bengaalse autoriteiten ontkennen dat IS achter de aanslag zit, maar staan wel voor een raadsel hoe het kan dat de zeven daders inwoners van Bangladesh waren. De politie onderzoekt hoe de jonge, rijke en geleerde daders waren geradicaliseerd.

Van de zeven terroristen kwamen er zes om het leven. Een werd gearresteerd toen commando’s een einde maakten aan de gijzeling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.