Johnson steunt Andrea Leadsom

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Boris Johnson steunt Andrea Leadsom in haar streven de opvolgster te worden van premier David Cameron. De 53-jarige Leadsom kondigde enkele dagen geleden haar kandidatuur voor het leiderschap van de Conservatieven aan.

Johnson, voormalig burgemeester van Londen en een van de belangrijkste voorvechters van de brexit, zei donderdag dat hij zich niet kandidaat zou stellen. Dat deed hij nadat minister van Justitie Michael Gove had meegedeeld dat hij de opvolger van Cameron wilde worden. Gove, eveneens voorstander van het verlaten van de Europese Unie, had aanvankelijk gezegd dat hij Johnson zou steunen als kandidaat.

Leadsom en Gove nemen het tijdens de verkiezing op tegen de voormalige minister van Defensie Liam Fox, minister Stephen Crabb van Werkgelegenheid en minister Theresa May van Binnenlandse Zaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.