Joegoslaviëverdachte Hadžić overleden

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NOVI SAD (ANP) – Goran Hadžić, verdachte in een proces van het Joegoslaviëtribunaal, is dinsdag op een leeftijd van 57 jaar overleden. Dat meldt de BBC. Bij hem was eerder een hersentumor geconstateerd. ,,Na een een zware ziekte is Hadžić vandaag overleden”, meldde het lokale ziekenhuis in Novi Sad.

Hadžić is president is geweest van de zogeheten Servische Krajina-Republiek (RSK). Dat was het gebied dat de etnische Serven voor zichzelf claimden in Kroatië, nadat die deelrepubliek zich in 1991 had afgescheiden van Joegoslavië.

Hadžić werd op 20 juli 2011 in Servië opgepakt als laatste voortvluchtige van het tribunaal. Hij werd onder meer beschuldigd van moord, marteling, deportaties en het vernietigen van dorpen. Het proces werd stilgelegd, vanwege zijn ziekte.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.