buitenland

IS claimt Afghaanse treinaanvaller

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/RTR) – Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) bestempelt de Afghaanse tiener die maandag passagiers aanviel in een Duitse trein als een van haar ,,strijders”. De beweging deed dat dinsdag via het aan IS verbonden persbureau Amaq, zonder erbij te vermelden of de organisatie hem aanstuurde.

De Duitse autoriteiten troffen bij huiszoeking in de kamer van de Afghaanse migrant een zelfgemaakte IS-vlag aan. De jongen zou islamitische kreten hebben geslaakt toen hij in de regionale trein bij het Beierse Würzburg met een bijl en een mes passagiers aanviel. Daardoor vielen zeker vier gewonden van wie er twee in kritieke toestand verkeren. Speciale eenheden van de politie schoten de zeventienjarige jongen kort daarna dood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.