Honderden migranten uit zee gered

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP/DPA) – Reddingswerkers hebben dinsdag 4500 migranten uit de Middellandse Zee gered. Dat meldde de Italiaanse kunstwacht woensdag. De asielzoekers werden opgepikt bij zo’n dertig acties van de kustwacht, het grensbewakingsagentschap van de EU Frontex en niet-gebonden hulporganisaties.

De vluchtelingen waren onderweg van Noord-Afrika naar het Italiaanse eiland Sicilië.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn sinds begin dit jaar meer dan 227.000 asielzoekers via de zee naar Europa gereisd. Daarvan kwamen er ruim 67.000 in Italië terecht. Volgens het IOM kwamen 2920 mensen bij de overtochten om het leven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.