buitenland

Hollande bij hulpverleners Nice

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NICE (ANP) – De Franse president Franois Hollande is vrijdag in Nice aangekomen voor bezoeken aan slachtoffers en hulpverleners. Bij een aanslag met een vrachtauto die op een menigte inreed, zijn donderdagavond zeker 84 doden en honderd gewonden gevallen

De dader was een 31-jarige inwoner van de stad die bij de politie bekend was als gewelddadig. Hij werd begin dit jaar nog gearresteerd wegens geweldpleging. Hij heet volgens Franse media Mohamed Lahouaiej Bouhlel en is door de politie doodgeschoten nadat hij 2 kilometer door de menigte op de Promenade des Anglais had geraasd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.