Hof Spanje schrapt Catalaans regeringsplan

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MADRID (ANP) – De regionale regering van het Spaanse Catalonië mag geen maatregelen nemen met het doel zich los te maken van Spanje. Volgens het Constitutionele Hof is dat onwettig. Het Catalaanse parlement had de omstreden maatregelen vorig jaar goedgekeurd.

Met de maatregelen zouden Catalaanse bestuurslichamen in het leven worden roepen om de bestaande nationale instituties te vervangen. Dat is in strijd met de Spaanse grondwet en daarom zijn de maatregelen onwettig, aldus het hof.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.