buitenland

Gülen: Erdogan zelf achter coup

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

SAYLORSBURG (ANP/RTR) – Fethullah Gülen, de Turkse geestelijke wiens aanhangers volgens Turkije achter de mislukte staatsgreep zitten, heeft zondag gezegd dat hij zich niet tegen een eventueel uitleveringsbesluit van de Verenigde Staten zal verzetten. Volgens hem heeft de Turkse president RecepTayip Erdogan, zijn aartsrivaal, de couppoging in scene gezet.

,,Ik maak mij echt geen zorgen over het uitleveringsverzoek”, liet Gülen via een tolk aan journalisten in zijn zelfgekozen ballingsoord in de Amerikaanse staat Pennsylvania weten.

Turkije zegt een uitleveringsverzoek voor te bereiden. De Amerikaanse regering zegt dat een formeel verzoek in overweging zal worden genomen, maar zij verlangt wel harde bewijzen van de betrokkenheid van Gülen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.