Frankrijk verwijt België ontsnapping Abdeslam

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De Belgische inlichtingendiensten hebben verzuimd aan Frankrijk door te geven dat Salah Abdeslam, het enige overlevende vermoedelijke lid van de terreurcel achter de aanslagen in Parijs van november vorig jaar, was geradicaliseerd. Dat heeft de commissie van het Franse parlement vastgesteld die de ontsnapping van Abdeslam heeft onderzocht, meldt France TV.

De Franse politie hield Abdeslam enkele uren na de aanslagen bij de Belgische grens staande, maar was niet op de hoogte van zijn jihadistische overtuigingen en activiteiten. Ze liet hem daarom weer gaan. Abdeslam dook onder in Brussel en werd pas in maart opgepakt.

De onderzoekscommissie van de Assemblée Nationale brengt dinsdag haar bevindingen naar buiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.