Farage blijft in Europees Parlement

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

STRAATSBURG (ANP) – Nigel Farage blijft in het Europees Parlement. Dat heeft de UKIP-politicus woensdag bekendgemaakt op een persconferentie in Straatsburg.

,,Ik zal mijn taak hier volbrengen. Ik voel me vrijer en ga nog meer samenwerken met andere partijen om hen te helpen Europa te verlaten” aldus het boegbeeld van de Britse brexitcampagne. ,,De EU is aan het sterven. Ons vertrek is een baken van hoop voor andere bewegingen in Europa.”

De 52-jarige Farage kondigde maandag aan het leiderschap van de anti-EU-partij UKIP neer te leggen omdat hij zijn taak na het Britse referendum als volbracht ziet en zijn ,,leven terug wil’’. Hij zei woensdag vrij te willen zijn om in het parlement te reageren als het Verenigd Koninkrijk het vertrek uit de EU officieel aankondigt.

Farage werd in 1999 verkozen in het EU-parlement. Bij de Europese verkiezingen in 2014 won UKIP 24 van de 73 Britse zetels.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.