buitenland

Extra maatregelen nationale feestdag België

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De Belgische veiligheidsdiensten nemen extra maatregelen voor de nationale feestdag komende donderdag. Dat is vrijdagmorgen in Brussel beslist door de Nationale Veiligheidsraad.

Die was bijeen naar aanleiding van de aanslag in Nice, die plaatsvond op de Franse nationale feestdag.

Het dreigingsniveau blijft wel op drie, werd vrijdagmorgen al beslist.

Maximale

,,Met de nieuwe feiten in Nice zullen we de al geplande maatregelen bekijken om zeker te zijn of we het maximale doen voor de veiligheid van de burgers”, zei premier Charles Michel vrijdagmorgen op de radio.

Op de nationale feestdag neemt koning Filip traditioneel voor het paleis in Brussel zowel een burgerlijk als militair défilé af waar veel politici, ambassadeurs en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. Voor de gewone Belg zijn er allerlei feesten in het land waar tienduizenden Belgen naartoe komen. De grote Gentse Feesten, die vrijdag beginnen, gaan gewoon door. Dit evenement trekt elk jaar ook veel Nederlanders.

In de Nationale Veiligheidsraad zetelen onder andere de premier, de ministers voor veiligheid, justitie en defensie, en de hoofden van politie en de inlichtingendiensten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.