buitenland

EU-steun voor slachtoffers Boko Haram

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De EU trekt 58,2 miljoen euro uit voor humanitaire steun aan de slachtoffers van de Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram. Het geld is via hulporganisaties bestemd voor voedsel, huisvesting, schoon water, gezondheidszorg en bescherming voor de naar schatting 2,5 miljoen ontheemde personen in Nigeria, Kameroen, Tsjaad en Niger.

Volgens EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire hulp) is de hele regio rond het Tsjaadmeer door het geweld van Boko Haram gedestabiliseerd. De groepering is berucht vanwege het grote aantal aanslagen en ontvoeringen, en is sinds 2014 verbonden aan IS.

De totale Europese steun voor de Sahel dit jaar komt nu op 203 miljoen euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.