EU-leiders voor top in China aangekomen

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PEKING (ANP/DPA) – Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie en EU-president Donald Tusk zijn dinsdag voor politiek overleg in China aangekomen. Aan het begin van de tweedaagse Europees-Chinese top spreken zij met de Chinese premier Li Keqiang. Op de agenda staan voornamelijk economische kwesties.

De EU wil constructies in stand houden die moeten voorkomen dat haar markten worden overspoeld met goedkope producten uit China. Europese bedrijven waarschuwen dat anders banen in Europa op het spel komen te staan.

De EU is de grootste handelspartner van China en China de een na grootste van de EU, na de Verenigde Staten. Europese bedrijven klagen al jaren over beperkte toegang tot de Chinese markt, oneerlijke concurrentie, gebrek aan transparantie en rechtsonzekerheid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.